...
Telefon: (+40)-745-603-880 | Adresa: Strada Crisanei, Numarul 10, Alba Iulia

Pneumologie

Diagnosticam. Tratam. Explicam

In ce consta un consult de pneumologie complet?

Consultul pneumologic complet poate insuma anamneza, auscultatie pulmonara, interpretari radiografie, interpretari computer tomografie, spirometrie, recomandari de analize, computer tomografie toracica, DLCO, TLCO, fibrobronhoscopie, tratament si control. In plus, medicii nostri pneumologi ofera explicatii detaliate despre problemele observate in timpul consultatiei.

Programeaza-te la cabinet sau online

Pentru programari telefonice sunati intre orele:
8:00 – 20:00 Luni – Sambata

Servicii pneumologice de specialitate

Cabinetul de pneumologie Cardio Help Team este alegerea perfecta daca sunteti in cautare de servicii de calitate, tratament personalizat si un mediu prietenos si confortabil. Echipa noastra de medici specialisti in pneumologie este dedicata sanatatii si bunastarii dumneavoastra.
Medicii nostri specializati pe Pneumologie
Dr. Moldovan Simona

Dr. Moldovan Simona

MEDIC SPECIALIST PNEUMOLOG

Dr. Parastie Angela

Dr. Parastie Angela

MEDIC SPECIALIST PNEUMOLOG

Dr. Popescu Alexandra

Dr. Popescu Alexandra

MEDIC PRIMAR PNEUMOLOG

Dr. Mada Laura

Dr. Mada Laura

Medic specialist cardiolog

Interpretare radiografie pulmonara

Radiografia pulmonara

Radiografie pulmonara este o procedură medicala care utilizeaza razele X pentru a crea imagini ale plamanilor. Poate evidentia modificari de structura ale parenchimului, vaselor pulmonare, colectii pleurale, boli ale mediastinului, peretelui toracic sau ale cordului. Medicii nostri pneumologi pot interpreta radiografia pulmonara, iar radiografia se poate efectua vis a vis de cabinetul nostru, la dispensarul TBC sau la alte centre din Alba Iulia precum Terra Aster sau Lois Image, la cerere.

Radiografia pulmonara este o procedura utila si non-invaziva care poate oferi informații valoroase despre starea de sanatate a plamanilor si poate ajuta la detectarea si tratamentul problemelor pulmonare in stadii incipiente, precum: pneumonie, tuberculoza, emfizem, cancer pulmonar, astm sau bronsita cronica.
TRIMITEM LA COMPUTER TOMOGRAFIE TORACICA SI INTERPRETAM REZULTATUL

Computer tomografia toracica

Computerul tomografia toracica (CT) este modalitatea prin care medicii nostri pneumologi pot decela probleme pulmonare, boli pulmonare pe care le suspecteaza din anamneza, examenul obiectiv si/sau prin observarea radiografiei pulmonare.
Cu toate acestea este o examinare care trebuie sa fie recomandata cu prudenta avand in vedere cantitatea mare de radiatii la care pacientii sunt expusi in timpul acestei proceduri.

Imaginile sunt detaliate si precise, astfel ajuta la un diagnostic exact si la un plan de tratament eficient. Cu ajutorul CT-ului medicul pneumolog poate observa fiecare particica din cei doi plamani, precum si mediastinul, vasele mari, traheea, bronhiile, cordul, timusul, peretele toracic, coastele, vertebrele, pleurele.
EFECTUAM SPIROMETRIE

Spirometrie

Spirometria este o examinare medicala non-invaziva care masoara cantitatea si viteza aerului inspirat si expirat de plamani. Aceasta examinare se efectueaza cu ajutorul unui aparat numit spirometru.
Dupa o inspiratie fortata, pacientul va expira fortat si cat mai repede cu putinta tot aerul in spirometru. Acest test poate evidentia modificari de elasticitate a plamanilor in bolile restrictive si modificari de calibru ale bronhiilor in bolile obstructive.

Spirometria poate ajuta la diagnosticarea afectiunilor respiratorii, cum ar fi astmul, bronsita cronica, boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC), fibroza pulmonara sau alte boli pulmonare. Medicii nostri pneumologi pot evalua evolutia bolii si pot ajusta planul de tratament in consecinta, ceea ce ajuta la prevenirea complicatiilor si la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor.

EFECTUAM TEST DE BRONHODILATATIE

Test de bronhodilatatie

Testul de bronhodilatatie este metoda prin care se poate observa diferenta obiectiva intre indicii spirometrici inainte de administrarea unui bronhodilatator (un medicament care dilata bronhiile si faciliteaza respiratia), si dupa administrarea acestuia.

Testul de bronhodilatatie poate ajuta medicii nostri pneumologi sa diagnosticheze afectiuni respiratorii, cum ar fi astmul si bronsita cronica. Daca pacientul prezinta imbunatatiri semnificative ale functiei respiratorii dupa administrarea medicamentului, acest lucru poate indica prezenta astmului sau a altor afectiuni respiratorii.

EFECTUAM AUSCULTATIE PULMONARA

Auscultatia pulmonara

Auscultatia pulmonara este metoda prin care medicul pneumolog cu ajutorul stetoscopului poate auzi modificari sonore care apar din cauza modificarilor patologice in bolile pulmonare (uneori si in cele cardiace) precum: obstructie bronsica, colectii pleurale, edem pulmonar, secretii bronsice, condensari pulmonare, caverne.
Auscultatia pulmonara poate ajuta medicul sa identifice rapid si precis pneumonia, bronsita sau astmul si sa recomande un plan de tratament adecvat. In plus, coroborarea cu alte aspecte de pe radiografie, din anamneza si alte investigatii, pot indica diagnosticul in cazul bolilor pulmonare.
EFECTUAM TESTARE APNEE DE SOMN

Testare apnee de somn (poligrafie nocturna)

Apneea de somn reprezinta masuratoarea continua pe cel putin 8 ore de somn a anumitor indici (miscari respiratorii, saturatia oxigenului, flux respirator, puls, sforait, etc) pentru a putea evidentia obiectiv si a masura cantitativ numarul si lungimea in timp a intreruperilor respiratiei in timpul somnului (apnei obstructive sau centrale de somn).

Un beneficiu important al testarii somnului este identificarea de catre medicul nostru pneumolog, Popescu Alexandra, a afectiunilor somnului care pot avea un impact negativ asupra sanatatii si a calitatii vietii dumneavoastra precum evitarea unor accidente de munca (de exemplu la soferi) si prevenirea unor boli secundare: diabet zaharat, infarct miocardic, accident vascular cerebral, tulburari de ritm cardiac.

ELIBERAM REFERAT MEDICAL

Referat medical pneumologie

Referatul medical de specialitate este un document elaborat de un medic specialist pneumolog in urma consultului pneumologic, care cuprinde o analiza detaliata a starii de sanatate precum si o evaluare clinica a simptomelor si semnelor prezente in ceea ce priveste afectiunile dumneavoastra respiratorii .

Referatul medical de specialitate poate fi utilizat de medici si/sau comisii medicale pentru a ajuta la diagnosticarea bolilor si/sau evaluarea si incadrarea in grad de handicap, pentru obtinerea pensiei de boala sau pentru a recomanda tratamente adecvate.

ELIBERAM ADEVERINTE MEDICALE

Adeverinta medicala pneumologie

O adeverinta medicala pneumologica este un document emis de medicul pneumolog Cardio Help Team care atesta starea de sanatate a pacientului in ceea ce priveste afectiunile respiratorii.

Printre beneficiile pe care le ofera o astfel de adeverinta medicala pneumologica se numara: accesul la anumite locuri de munca, accesul la anumite activitati cum ar fi sporturile de performanta sau alpinismul si accesul la anumite servicii medicale specializate sau pentru a obtine o trimitere la un alt medic specialist.

EFECTUAM CONSULT PNEUMOLOGIC ONLINE

Consult pneumologic online

La Cardio Help Team consultul pneumologic online se desfasoara prin intermediul WhatsApp Video. Consta intr-un consult cu anamneza si poate fi accesat daca aveti nevoie de reevaluare pana la 1 luna sau intre 1 luna si 6 luni de la primul consult, de tratament pentru anumite afectiuni care pot fi diagnosticate online, de o a doua opinie medicala, o recomandare pentru diverse analize si evaluari sau pentru orice intrebare/nelamurire medicala pneumologica.

Consultul pneumologic online oferit de Cardio Help Team este foarte convenabil atat din punct de vedere al pretului, cat si al platformei prin care este furnizat. In plus, veti primi o scrisoare medicala parafata care va contine informatii despre simptomatologie, diagnostic si tratamentul aferent afectiunii, precum si indicatii pentru investigatii suplimentare. Merita incercat!

Aparatura de cea mai buna calitate si precizie
Spirometru spirolab III Cardio-Help-Team
Spirometru
Instalare Poligraf Apnee De Somn la Cardio Help Team in cadrul consultului de pneumologie.
Poligraf apnee de somn
Stetoscop litman auscultatie pulmonara - Cardio-Help-Team
Stetoscop
Ai nevoie de un consult pneumologic?

Solicita un consult pneumologic la cabinet sau online

Completeaza formularul pentru un consult pneumologic la cabinetul nostru din Alba Iulia sau pentru un consult online, prin intermediul WhatsApp video.


    Daca bifati, o sa primiti GRATUIT serviciu de monitorizare a nivelului de oxigen din sange pe timpul noptii
    Bifati casuta pentru test rapid glicemie GRATUIT