...
Telefon: (+40)-745-603-880 | Adresa: Strada Crisanei, Numarul 10, Alba Iulia
oprirea respiratiei

Oprirea respiratiei in somn

Sotia lui Emil, Veronica, era tare ingrijorata, si nu reusea sa mai doarma decat foarte putin. Sotul sforaia foarte tare, iar uneori respiratia lui se oprea de la cateva secunde la cate un minut si ceva, in mod repetat pana cand il misca ca sa schimbe pozitia. Ii era frica sa nu i se opreasca respiratia de tot.
I-a si spus de mai multe ori:

„Emile,” ii sopti ea cu o urma de disperare in glas, „nu pot sa dorm… sforai atat de tare si uneori… uneori chiar ti se opreste respiratia.”
Emil, trezindu-se brusc, intreba somnoros: „Cum adica mi se opreste respiratia?”
„Exact asa cum spun,” raspunse Veronica cu ochii mari de ingrijorare. „Ti se opreste respiratia cateva secunde, uneori pana la un minut chiar, iar apoi reincepi sa respiri brusc. Uite, te-am inregistrat pe telefon noaptea trecuta.”
Emil asculta propria respiratie neregulata, cu pauze care se repeta. „Nu-mi vine sa cred… nu am simtit nimic din toate astea,” spuse el.

oprirea respiratiei
oprirea respiratiei

Ce solutie a gasit Emil pentru oprirea respiratiei?

Emil a ramas tare mirat si se tot gandea: cum de nu imi dau seama ca se opreste respiratia?
II era frica sa mai doarma, cu toate ca era tare obosit.
A auzit el odata ca un coleg de la lucru avea opriri ale respiratiei in timpul somnului, asa ca, a 2-a zi, l-a intrebat ce a facut si cum a rezolvat problema.
Colegul l-a trimis direct la Cardio Help Team, la dr. Popescu Alexandra care are competenta in apnee de somn.

A 2-a zi dupa ce a purtat poligraful timp de o noapte la el acasa, inregistrarea arata probleme serioase, avea 43 de intreruperi pe ora de somn in medie, cu toate ca Emil nu simtise nimic, nu stia ce s-a intamplat in timpul somnului.
A vazut si el inregistrarea si a fost de acord sa se trateze.
Dupa tratament apneeile au scazut la un numar acceptabil de 7 apnei pe ora de somn, iar Emil se simptea mult mai odihnit dupa o noapte de somn. Chiar i-a spus sotiei ca nu s-a mai odihnit asa de bine de ani de zile.

Grafic cu scaderea si revenirea saturatiei de numeroase ori intr-un interval de aproximativ 30 minute preluat de la pulsoximetrie nocturna. 

scaderea repetata si drastica a oxigenului pana la nivele de 70% in timpul somnului este sugestiva pentru apneei de somn

Programare la medic pentru oprirea respiratiei

Daca ati observat ca unii apropiati din familie au opriri ale respiratiei in timpul somnului, la fel ca si Emil, si doriti sa rezolvati cat mai repede acesta problema potential periculoasa, veniti la noi,

iar dr. Alexandra Popescu,

medic pneumolog, supraspecializat in somnologie (apnee de somn) in urma unui test de o noapte, efectuat la dumneavoastra acasa, cu aparatura noastra, va va explica daca exista probleme si daca aveti nevoie de tratament.

Nu asteptati, va asteptam cat mai repede, sunati-ne

la numarul (+40)-745-603-880  sau scrieti-ne pe WhatsApp 

Cardio Help Team    Strada Crisanei, nr. 10, Alba iulia

 

Formular programare investigatii pentru oprirea respiratiei    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *