...
Telefon: (+40)-745-603-880 | Adresa: Strada Crisanei, Numarul 10, Alba Iulia
pacient cu boala de inima severa in ultimul statiu

Povestea reala a unui pacient cu oboseala la efort (dispnee la efort)

Intr-o dupa-amiaza, in timp ce eram la cabinet, un barbat de 50 de ani, insotit de rude, a intrat zambind, desi se plangea de oboseala la efort (dispnee la efort).

Un pacient a intrat in cabinet zambind, desi se plangea de oboseala la efort (dispnee la efort)
Un pacient a intrat in cabinet zambind, desi se plangea de oboseala la efort (dispnee la efort)

Era o persoana de greutate normala. Cand l-am auscultat, am auzit un suflu de intensitate mare. I-am facut ecografia cardiaca (eco cord) unde am gasit ca una dintre valve, valva aortica, cea care se afla la iesirea sangelui din inima nu deschidea si nici nu inchidea bine. I-am explicat pacientului ca are nevoie de operatie de inlocuire de valva, ca aceasta valva nu se va repara de la sine si ca dificultatile inimii de a pompa sange se vor accentua. El a spus „doamna doctor nu sunt asa de bolnav” o sa mai vin eu la dumneavoastra la control. Nu a mai venit.

Dupa 2 ani boala a evoluat

Dupa 2 ani m-a sunat ca nu mai poate respira „nici de aici pana poarta” si ca i se umfla picioarele. L-am vazut din nou la cabinet, de aceasta data pacientul era suparat, gafaia si de abia se misca. Din cauza valvei bolnave, inima s-a facut mult mai mare, s-a dilatat mult. L-am dus direct pe sectia de Cardiologie, pentru internare de urgenta, dar, cu toate tratamentele, picioarele lui nu se desumflau si tensiunea ii scadea.

pacient cu boala de inima severa in ultimul statiu
Domnul era foarte bolnav de aceasta data, nu mai zambea si ar fi dat orice numai sa se opereze

Ar fi dat orice, numai sa se opereze. De aceasta data nu ii mai era frica de operatie, ba dimpotriva o vedea ca pe unica cale de salvare. L-am trimis de urgenta la operatie, care a decurs foarte bine. A venit la controale periodice, iar inima intre timp si-a revenit. Pacientul este foarte recunoscator pana in ziua de azi, ca l-am ajutat si ca a invins boala.

De atunci vine la controale periodice si este din nou cu zambetul pe buze si povesteste la toata lumea ca operatia pe cord deschis (inima) nu este ceva de care sa se teama cineva asa de mult, ci o noua sansa la viata.

Asteptand la consult cardiologic postoperator
Asteptand la consult cardiologic postoperator

Deasemenea exista multe alte cauze de oboseala la efort. Aici puteti sa cititi un alt articol care trateaza aceasta problema in amanunt.

Preveniti complicatile din timp. Programati-va la medic!

In cazul in care obositi la efort (aveti dispnee la efort ) va asteptam la cabinetul nostru de cardiologie in Alba Iulia pe strada Crisanei nr 10  la unul din medicii nostri cardiologi .

 • Dr. Bian Alin
 • Dr. Filan Teodora
 • Dr. Miclea Ioana
 • Dr. Mada Laura
 • Dr. Grosu Alin

Va puteti programa acum pentru consult la 0745603880  , pe pagina noastra de programari sau mai jos:


  Daca bifati, o sa primiti GRATUIT serviciu de monitorizare a nivelului de oxigen din sange pe timpul noptii
  Bifati casuta pentru test rapid glicemie GRATUIT  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *