...
Telefon: (+40)-745-603-880 | Adresa: Strada Crisanei, Numarul 10, Alba Iulia
domnul Gheorghe are lipsa de aer la efort

Chiar daca nu a prins hotul a reusit sa-si schimbe viata

Va prezentam povestea reala a lui Gheorghe, un pacient de 55 de ani, mare fumator care a observat ca are lipsa de aer la efort .

Domnul Gheorghe mergea pe strada. In fata lui, o domnisoara mergea cu telefonul in mana, uitandu-se in el. Un baiat cu chipiul pe ochi, i-a smuls telefonul din mana. Domnului Gheorghe ii venea sa zica: „Asa va trebuie la voi astia tineri, ca mergeti cu capul in nori si cu telefonul in mana pe strada”.

Dar el era un justitiar si nu-i placea cand cineva profita de altcineva, asa ca nu s-a lasat asteptat si a luat-o la fuga dupa hot. Nu a reusit sa-l prinda; baiatul era tanar si fugea bine, a facut-o altcineva cam la 200 de metri mai incolo. Hotul a aruncat telefonul pe jos si a reusit sa scape. Domnul Gheorghe nu fugise decat cam 100 de metri, dar era fara aer ( lipsa de aer la efort ), se rosise tot si era aproape sa cada jos. Nu i se mai intamplase asa ceva niciodata. E drept ca nu fugise de multa vreme. Totusi, in ultima perioada parca simtea ca e mai greu de urcat scara blocului si trebuia sa se opreasca, avea lipsa de aer la efort, dar se gandea ca are o varsta si a imbatranit.

domnul Gheorghe are lipsa de aer la efort

La medicul de familie. De unde este lipsa de aer la efort?

Dupa intamplarea cu fuga, medicul de familie i-a spus ca nu-i normal sa oboseasca asa, chiar daca a imbatranit, asa ca l-a trimis la cardiolog. Nu era „motorul” asa cum ii placea domnului Gheorghe sa spuna. Lipsa de aer la efort nu era de la inima. Cardiologul l-a indrumat spre pneumolog, fiindca era mare fumator si la ecografie observase hipertensiune pulmonara si ventriculul stang al inimii usor hipertrofiat. Acestea erau semne de boala pulmonara.

La medicul pneumolog, aici s-a gasit cauza lipsei de aer la efort

Asa a si fost. La spirometrie („proba de suflat”) nu reusea sa scoata aerul suficient de repede in aparat. Medicul pneumolog i-a spus „am gasit din ce cauza aveti lipsa de aer la efort „. Era prea mult. Fumatul ii imbolnavise plamanii. „De acum va trebui sa luati un spray bronhodilatator si sa va lasati de fumat”, i-a spus doamna doctor. Toate ca toate, dar de fumat ii era greu sa se lase. Totusi, era vremea sa renunte de acest obicei nesanatos. Boala BPOC (bronhopneumopatie cronica obstructiva) era diagnosticul medicului pneumolog, iar aceasta boala, facuta de la tigari, dupa explicatiile date de doamna doctor, avanseaza mult mai repede daca pacientul continua sa fumeze.

medic pneumolog - evaluare lipsa de aer la efort

S-a lasat de fumat. A fost mai usor decat se astepta

A reusit in doua luni de zile; a venit la control si i-a spus doamnei doctor pneumolog ca a fost mult mai usor sa se lase de fumat decat se astepta. Ce-i drept, a folosit Defumoxan, un medicament care scade dependenta de nicotina, dar acum nu mai ia nici Defumoxan si nici nu mai fumeaza. Era bucuros ca a reusit sa se lase de fumat. Acum nu mai suporta nici fumul de tigara al altor fumatori.

Aveti lipsa de aer la efort ? Programare la medic pneumolog

Daca dumneavoastra sau cineva apropiat are lipsa de aer la efort si mai ales daca fumati sau ati fumat in trecut (nu are importanta cand v-ati lasat), nu ezitati sa va programati la medicii nostri pneumologi

Dr. Ene Laura Ina,

Dr. Moldovan Simona,

Dr. Parastie Angela,

care va vor cauta cauza lipsei de aer la efort sau a lipsei de aer in general.

Va asteptam, sunati-ne la numarul (+40)-745-603-880

Cardio Help Team    Strada Crisanei, nr. 10, Alba iulia

 

Formular programare pentru consult pneumologic


    Daca bifati, o sa primiti GRATUIT serviciu de monitorizare a nivelului de oxigen din sange pe timpul noptii
    Bifati casuta pentru test rapid glicemie GRATUIT    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *