...
Telefon: (+40)-745-603-880 | Adresa: Strada Crisanei, Numarul 10, Alba Iulia
scaderea repetata si drastica a oxigenului pana la nivele de 70% in timpul somnului este sugestiva pentru apneei de somn

Apneea de somn

Apneea de somn este o problemă des întâlnită (1 din 4 barbati si 1 din 9 femei din populati generala au apnee de somn), dar subestimată, care poate afecta productivitatea și siguranța angajaților dumneavoastra.

Apneea de somn este blocarea inconstieta a respiratiei, in timpul somnului in mod repetat, care poate scadea oxigenul din sange pana la nivele de 50%.

Apneea de somn este cauza:

 1. multor boli cronice care apar odata cu varsta (doar cateva exemple: Tensiunea arteriala marita, Diabet zaharat, Alzeimer, Cardiopatia ischemica, AVC, etc)
 2. SCADEREA PRODUCTIVITATII LA LOCUL DE MUNCA prin:  durere de cap matinala, nervozitate, tulburari de comportament, confuzie mentală ( „mental fog „), dificultati de concentrare, somnolenta, oboseala accentuata.

Un screening gratuit pentru apnee, precum pulsoximetria nocturna (se ofera aparatul acasa), poate aduce numeroase beneficii pe termen scurt și lung pentru compania dumneavoastra.

 

scaderea repetata a oxigenului in timpul somnului este sugestiva pentru apneei de somn

Mai sus se poate observa un grafic cu variatia nivelului de oxigen in timpul somnului la o persoana a carei respiratie se blocheza in mod repetat, cu aparitia consecutiva a scaderilor oxigenului in sange si revenirea lui la nivele normale de mai multe ori in timp de 4 minute.

Beneficiile testarii prin pulsoximetrie nocturna, diagnosticarii si tratarii apneei de somn

Beneficii pe Termen Scurt ( imediat dupa inceperea tratamentului):

 1. Reducerea erorilor: Angajații diagnosticați și tratați pentru apnee fac mai puține erori la locul de muncă.
 2. Evitarea accidentelor: Riscul de accidente de muncă scade semnificativ, contribuind la un mediu de lucru mai sigur.
 3. Eficiență crescută: Angajații se simt mai odihniți și lucrează mai eficient.
 4. Rapiditate și Calitate: Productivitatea crește, iar calitatea muncii se îmbunătățește.
 5. Reducerea confuziei: Lipsa somnului duce la confuzie, dar screening-ul ajută la claritate mentală.
 6. Reducerea conflictelor la locul de munca: Oamenii iritabili cu tulburari de comportament sunt mai inclinati sa declanseze conflicte.

Beneficii pe Termen Lung:

 1. Sănătatea angajaților: Angajații sănătoși sunt mai puțin absenți și mai plini de viata.
 2. Retenția și Recrutarea: Companiile cu programe de îngrijire a angajaților atrag și rețin talentele.
 3. Reputație: Investiția în sănătatea angajaților poate consolida reputația și credibilitatea companiei.

scaderea repetata si drastica a oxigenului pana la nivele de 70% in timpul somnului este sugestiva pentru apneei de somn

Mai sus se poate observa un grafic cu variatia nivelului de oxigen in timpul somnului la o persoana a carei respiratie se blocheza in mod repetat, cu aparitia consecutiva a scaderilor oxigenului in sange in mod drastic pana la valori de 70% in partea a 2-a a graficului.

Concluzie:

Încheierea unui screening (testare in masa) pentru apnea de somn este o decizie inteligentă pentru viitorul companiei dvs. Luand aceasta decizie pentru sănătatea și binele angajaților, vă asigurați că aceștia devin mai productivi și mai fericiți. Echipa noastră oferă acest serviciu de screening in mod gratuit, iar dacă sunt identificate probleme, angajații se pot programa ulterior pentru consultații privind apneea de somn în cadrul cabinetelor noastre Cardio Help Team. Faceți pași importanți pentru a vă îmbunătăți mediul de lucru și a asigura un viitor mai sănătos pentru angajații dvs. Alegeți înțelept, alegeți să aveți grijă de sănătatea angajaților dumneavoastra.

Pentru mai multe informatii va rugam sa luati legatura cu noi la numarul (+40)-745-603-880  sau scrieti-ne pe WhatsApp 

Cardio Help Team   Strada Crisanei, nr. 10, Alba iulia

Formular programare investigatii pentru apnee de somn  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *