...
Telefon: (+40)-745-603-880 | Adresa: Strada Crisanei, Numarul 10, Alba Iulia
dureri de cap matinale in cadrul apneei de somn

Tipuri de dureri de cap

Durerea de cap este o problema destul de intalnita care poate afecta pe oricine. Exista mai multe tipuri de dureri de cap, fiecare avand cauze diferite.

1. Migrenele

Migrenele sunt dureri de cap intense care pot dura intre cateva ore si cateva zile. Sunt de obicei localizate pe o parte a capului si pot fi insotite de greata, varsaturi si sensibilitate la lumina si sunet. Migrenele pot fi din cauze precum stresul, anumite alimente, modificari hormonale sau lipsa de somn.

2. Durerile de cap de tensiune

Durerile de cap de tensiune sunt cele mai comune si sunt caracterizate printr-o senzatie de presiune sau strangere in jurul capului. Acestea sunt cauzate de stres, anxietate, oboseala sau probleme musculare la nivelul gatului si umerilor. Durerea este, de obicei, usoara pana la moderata si poate dura de la cateva minute la cateva ore.

3. Durerile de cap in ciorchine (cluster headaches)

Durerile de cap in ciorchine sunt extrem de dureroase si apar in episoade sau „ciorchine” pe o perioada de cateva saptamani sau luni. Acestea afecteaza de obicei o parte a capului si sunt insotite de simptome precum lacrimare, congestie nazala si transpiratie faciala. Aceste dureri de cap apar, de obicei, in timpul noptii si pot dura de la 15 minute pana la cateva ore.

4. Durerile de cap sinusale

Durerile de cap sinusale sunt cauzate de inflamatia sinusurilor si sunt caracterizate prin durere si presiune in frunte, obraji si nas. Acestea sunt adesea insotite de alte simptome de sinuzita, cum ar fi nas infundat, secretii nazale si febra. Infectiile sinusurilor sau alergiile pot declansa acest tip de durere de cap.

5. Durerile de cap hipnice

Durerile de cap hipnice, cunoscute si sub numele de „dureri de cap ceas desteptator”, apar exclusiv in timpul somnului si pot trezi persoana afectata. Acestea sunt mai frecvente la persoanele in varsta si pot dura intre 15 minute si 3 ore. Cauzele exacte nu sunt bine intelese, dar se crede ca ar putea fi legate de modificarile in ciclul somnului.

6. Durerile de cap asociate cu apneea de somndureri de cap matinale in cadrul apneei de somn la un barbat

Durerile de cap cauzate de apneea de somn

Durerile de cap asociate cu apneea de somn apar de obicei dimineata, imediat dupa trezire. Acestea sunt caracterizate printr-o durere presanta, nu pulsatila, care se resimte pe ambele parti ale capului. Durerea poate dura pana la patru ore si, spre deosebire de alte tipuri de dureri de cap, nu este insotita de greata sau sensibilitate la lumina si sunet.

Ce este apneea de somn?

Apneea de somn este o tulburare de somn caracterizata prin pauze repetate in respiratie in timpul somnului. Aceste pauze pot dura de la cateva secunde la un minut si pot aparea de multe ori intr-o noapte. Exista doua tipuri principale de apnee de somn: apneea obstructiva de somn (cea mai comuna) si apneea centrala de somn.

Factori de risc pentru durerile de cap cauzate de apneea de somn

Anumiti factori pot creste riscul de a dezvolta dureri de cap legate de apneea de somn:

 • Sexul feminin
 • Istoricul personal sau familial de dureri de cap
 • Severitatea apneei de somn
 • Alte probleme de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala
 • Tratamentul durerilor de cap asociate cu apneea de somn

Tratamentul durerilor de cap asociate cu apneea de somn

Tratamentul eficient al apneei de somn poate ajuta la reducerea sau eliminarea durerilor de cap asociate. Optiunile de tratament includ:

 • Terapia cu presiune pozitivă continuă a căilor respiratorii (CPAP)
 • Dispozitive orale care ajută la menținerea căilor respiratorii deschise
 • Schimbări ale stilului de viață, cum ar fi pierderea în greutate, evitarea alcoolului și dormitul pe o parte
 • Intervenții chirurgicale (după efectuarea unei evaluări endoscopice de somn la medicul ORL) în cazurile severe

In concluzie, durerea de cap poate avea multe cauze si forme diferite, iar apneea de somn este una dintre ele. Intelegerea tipului specific de durere de cap pe care o experimentati si a cauzelor sale subiacente este cruciala pentru a gasi tratamentul potrivit si pentru a va imbunatati starea de bine.

Daca va treziti frecvent cu dureri de cap, este usor sa scapati de acestea daca sunt secundare apneei de somn. Putem sa facem un test simplu GRATUIT la noi la clinica.

Programativa azi pentru  test GRATUIT pentru apnee de somn! Sunati acum la 0744603880

sau va programati online aici si va sunam noi :  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *