...
Telefon: (+40)-745-603-880 | Adresa: Strada Crisanei, Numarul 10, Alba Iulia
Dispnee data de obstructie nazala

Introducere

Aveti nasul tot timpul infundat iar medicul ORL v-a spus ca ar trebui sa va operati.

Importanta Operatiei în Tratamentul Obstructiilor Nazale

Aflati, daca operatia trebuie sa fie facuta neaparat. Este posibil ca din cauza problemelor ORL sa apara complicatii serioase: apneea de somn cu toate efectele ei negative asupra sanatatii pe viitor: risc de dementa, tulburari de comportament, diabet zaharat, infarct miocardic, cardiopatie ischemica, cord pulmonar cronic, hipertensiune arteriala, hipertensiune pulmonara, trombembolism pulmonar, tulburari de ritm cardiac, fibrilatie atriala, accidente de munca sau de masina. Altfel spus, este foarte important sa luati în serios aceasta decizie pentru sanatatea dumneavoastra pe termen lung.

Mecanismul Obstructiilor Nazale si Impactul lor

De obicei, în cazul obstructiilor de cai aeriene superioare, problemele de respiratie se agraveaza în timpul somnului. Ganditi-va la cai aeriene ca la un tunel si la nasul infundat ca la un obstacol în acest tunel.

Cand va culcati, gravitatia face ca acest tunel sa se ingusteze si mai mult, facand respiratia si mai dificila. Este ca si cum ati încerca sa respirati printr-un pai care devine din ce în ce mai îngust.
În plus, atunci când dormim, muschii nostri se relaxeaza, inclusiv cei din jurul cailor aeriene. Acest lucru poate face ca pasajul aerian sa fie si mai îngust, ca si cum ati apasa pe partile laterale ale paiului.
Cand inspiram rapid si profund, se creeaza un fel de efect de vid, care atrage peretii tunelului (cailor aeriene) unul spre celalalt, ingustandu-l si mai mult. E ca atunci când aspiratorul se prinde de o patura sau de covor.

Cercul Vicios: Nasul infundat , Apneea de Somn si Refluxul Gastroesofagian

Exista de asemenea si un cerc vicios care se formeaza între nasul infundat, apneea de somn si boala de reflux gastroesofagian.

Nasul infundat provoaca apneea de somn prin ingustarea diametrului cai aeriene, iar apneea de somn din cauza presiunii negative (de vid, ca si cea de la aspirator), atrage continutul gastric din stomac în esofag, chiar si pana la nivelul nasului. Continutul gastric fiind acid, provoaca inflamatie locala si accentueaza mult problemele ORL, si cercul vicios se închide. De aici înainte nasul va fi si mai infundat,  apneea de somn si va agrava, ceea ce va agrava si mai mult boala de reflux gastroesofagian si tot asa.

Dispnee data de obstructie nazala
Persoana cu obstructie nazala

Testarea Gratuita la Cabinetele Noastre pentru screening apnee de somn

Va invitam la cabinelele noastre pentru testare gratuita cu pulsoximetru nocturn. În acest mod veti putea observa cat de mult scade oxigenul din sangele dumneavoastra în timpul noptii din cauza faptului ca aveti nasul infundat.

Testul este simplu si confortabil. Va dam acasa un pulsoximetru cu bratara pe care îl veti purta noaptea pe mana. Seara trebuie doar sa-l porniti si dimineata îl opriti si îl aduceti înapoi la cabinetele Cardio Help Team.

Daca exista valori scazute si un grafic care sugereaza existenta apneilor de somn, atunci va vom indica sa faceti testare pentru apnee de somn cu ajutorul unui aparat mai complex. Este vorba de poligraful nocturn, care nu este chiar asa comod de purtat, masoara mult mai multe variabile fata de pulsoximetru nocturn. În cele din urma daca se dovedeste ca aveti apnee de somn, va trebui fie sa faceti operatia ORL, fie sa va tratati pentru apneea de somn ca sa nu ajungeti pe viitor la alte probleme foarte mari de sanatate.

Daca veti scapa de nasul infundat, asta va reduce si apneele de somn sau le va face sa dispara în totalitate prin disparitia obstructiei de la nivelul cai aeriene superioare.

pulsoximetrie nocturna - masurarea in mod continuu pe tip de noapte a oxigenului si a pulsului.

Programare la medic

Nu lasati nasul infundat sa va afecteze calitatea vietii si sa va puna sanatatea în pericol. Apneea de somn nu este doar un inconvenient minor, ci un semnal de alarma care necesita atentie imediata. Întelegem ingrijorarile dumneavoastra si suntem aici pentru a va sprijini în fiecare pas al drumului spre o sanatate mai buna.

Nu asteptati pana când simptomele se agraveaza. Veniti la Cardio Help Team pentru un test gratuit de pulsoximetrie nocturna.

Decizia va apartine, dar nu trebuie sa o luati singur. Contactati-ne azi la Cardio Help Team, Strada Crisanei nr. 10, Alba Iulia, sau programati o consultatie pentru a afla cum va putem ajuta. Sanatatea dumneavoastra este pretioasa, iar noi suntem gata sa va ajutam ca sa nu o pierdeti.

Daca v-ati hotarat va asteptam la Cardio Help Team, Strada Crisanei nr. 10, Alba Iulia.

Va asteapta cu drag!

Pentru programare sunati-ne la numarul (+40)-745-603-880  sau scrieti-ne pe WhatsApp 
sau programati-va online si vom stabili toate detaliile.

data programare consult
Cand sa va programam?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *