...
Telefon: (+40)-745-603-880 | Adresa: Strada Crisanei, Numarul 10, Alba Iulia

Pacienta in varsta de 53 ani, fara antecedente personale patologice, se prezinta la medicul de familie pentru tumefactia ( picior umflat ) si durere la mobilizarea gambei drepte. Medicul de familie ii indica cateva analize uzuale si initiaza tratament cu Colchicina pentru suspiciunea de guta.

Din bilantul initial, reiese acidul uric in limite normale, dar enzimele hepatice (GOT, GPT) usor crescute, motiv pentru care pacienta este trimisa la medic gastroenterolog. Dupa completarea bilantului biologic, se efectueaza o ecografie abdominala, care arata un aspect de determinari secundare hepatice multiple, iar diagnosticul de certitudine este pus pe baza CT-ului: tumora de coada de pancreas cu metastaze hepatice.

Astfel tumefactia gambei este de fapt o tromboza venoasa profunda, fiind prima manifestare a unei patologii neoplazice.

Acest caz subliniaza importanta unei evaluari medicale complete si a abordarii multidisciplinare in diagnosticul si tratamentul pacientilor.

Deasemenea tumefactia gambei poate avea si alte cauze mai putin serioase, iar aici aveti cateva exemple:

  1. Insuficienta venoasa cronica
  2. Edem periferic.
  3. Artrita
  4. Fracturi, entorse sau contuzii pot provoca umflarea zonei afectate
  5. Tumori sau chisturi .

Deasemenea un singur picior umflat nu inseamna acelasi lucru cu ambele picioare umflate care de obicei se asociaza cu alte patologii.

O simptomatologie aparent banala precum tumefactia si durerea la nivelul gambei poate ascunde conditii medicale grave, necesitand investigatii suplimentare pentru un diagnostic corect. Este vital pentru pacienti sa fie constienti de importanta unui consult medical prompt si de urmarea unui tratament corect.

Daca vi s-a umflat piciorul va asteptam, pentru un diagnostic prompt, la cabinetul nostru de cardiologie in Alba Iulia pe strada Crisanei nr 10 la medicii nostri cardiologi cat mai repede. Va puteti programa acum pentru consult la 0745603880  sau pe pagina noastra de programari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *