...
Telefon: (+40)-745-603-880 | Adresa: Strada Crisanei, Numarul 10, Alba Iulia

Bolile de inima sunt cauzate si de paradontoza

Studiile arata ca bacteriile prezente la nivel gingival in cadrul paradontozei pot ajunge in fluxul sanguin, determinand astfel un status inflamator si astfel contribuind la formarea placilor aterosclerotice vasculare prin depunerea grasimilor din sange in peretele arterial si indirect la ingustarea arterelor si la cresterea riscului de atac de cord sau accident vascular cerebral (boli de inima).
Deasemenea bacteriile pot migra prin sange de la nivelul gingiilor bolnave la nivelul valvelor inimii unde pot da endocardita, alte boli valvulare cardiace (boli de inima)

Preventia este cea mai buna solutie.

Este crucial sa discutati cu medicul stomatolog daca aveti simptome de paradontoza cum ar fi sangerari gingivale, retractia gingiilor, gust acru in gura, miros al respiratiei, mai ales daca aveti si factori de risc pentru bolile de inima.

Suntem aici sa va ajutam!

Sanatatea orala poate avea un impact semnificativ asupra starii inimii.

Prin ingrijirea corecta a sanatatii orale va protejati dintii si gingiile si preveniti si dezvoltarea unor boli de inima severe.

Daca aveti paradontoza si va ingrijoreaza riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau aveti deja boli cardiovasculare, ar trebui sa discutati si cu medicul dentist.

Va recomandam cabinetele Madident din Alba Iulia si Abrud.

Alba Iulia Strada Zlatnei nr.22, Alba Iulia 510002, Romania 0751 802 065 |

Abrud Strada Detunata 93, Abrud 515100, Romania 0751 802 065

Zambim impreuna! 🙂 Echipa Madident!

Programari: 0751802065

WWW.MADIDENTCLINIC.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *